Home » Tips

Tips

online een taal leren, verbeteren en/of oefenen
voornamelijk gratis


links gecontroleerd/laatste aanpassing op: 06-06-2021

Woordjes leren per onderwerp:

LanguageGuide.org

In dit programma kan je heel simpel in de gekozen taal woordjes leren per onderwerp. Ook de uitspraak! Door met je cursor op het plaatje, woord of zin te gaan/aan te raken, hoor je de uitspraak. Ook zijn er 'challenges' om jezelf te overhoren.

Voor het Frans heb je naast Vocabulary (woordjes), ook Grammar (grammatica) en Readings (tekst lezen/luisteren).

Gratis, online


Grammatica leren en oefenen:

Werkwoorden vervoegen: verbuga.eu

Zeer handige gratis online hulp om werkwoorden te oefenen in elke gewenste tijd:

Franse werkwoorden ('getypte' versie), Frans ('geschreven' versie), Engels, Duits, Spaans en Nederlands

 

Nu Frans Leren

Uitgebreide site om nog meer Frans te leren. Uitleg van de grammatica, oefeningen, links naar leesteksten. Ook voor HAVO, VWO en examens. Gratis, online

 

Duits leren.org

Mooie site waar je heel veel oefeningen vindt. Hier kan je Duitse werkwoordstijden, naamvallen, tegenstellingen en nog heel veel meer oefenen. Ook tekstbegrip op meerdere niveaus (A1, A2, B1, B2) met vragen. Gratis, online


Luistervaardigheid oefenen:

Audio Lingua

Op deze site kan je naar teksten luisteren in meerdere talen. Ook kan je de tekst selecteren op onderwerp, of het door een man of vrouw ingesproken is, de leeftijdsgroep, tijdsduur van de opname en heel belangrijk een tekst op je eigen luisterniveau.

Gratis, online

 

Leestrainer

Site waar je voor de basisschool (cito-trainer toetsen) en voortgezet onderwijs het Nederlands en Engels kan oefenen. Ook met uitleg van de grammatica en invuloefeningen met werkwoorden.
Voor je uitspraak van het Engels kan je via deze site ook tekst meelezen met geluid. De verschillende tijden oefenen en je woordenschat groter maken per onderwerp.

Gratis, online

 

De Franse juf

Site waar je o.a. Franse teksten kan luisteren met opdrachten en andere goede tips. Geschikt voor kinderen en jongeren van 6-16 jaar, maar ook goed voor een volwassene die het Frans weer op wil pakken!

Ook de verhalen/sprookjes luisteren en meelezen is een goede oefening.

 

The French Experiment

Mooie site waar je vanuit het Engels Frans kan leren met o.a. mooie verhaaltjes en/of sprookjes om te luisteren en het Frans mee kan lezen. Je kan eventueel een Engelse vertaling aanklikken. Goede oefening!

 

The Fable Cottage

Op deze site kan je sprookjes (met leuke variatie) lezen en sommige ook beluisteren in allerlei talen; Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Duits. Tegen betaling zijn meerdere sprookjes te luisteren en te zien.

Onder het kopje Franse Conversatie zijn woordkaartjes te vinden van het sprookje Blanche-Neige met een moderne twist.

 

Study Zone

Site waar je Engels kan luisteren en vragen erover beantwoorden. Bijvoorbeeld voor een beginner: 'Two Sisters and The Cat'. Ook grammatica en woordenschat.

 

Duits leren.org

Site waar je goede leesteksten in het Duits vindt van niveau A1 t/m B2 met vragen erbij. Ook vele oefeningen voor grammatica en woordenschat.


Elke werkdag 4 vragen om je kennis van een taal of rekenen te testen:

Beter Spellen

Van maandag t/m vrijdag ontvang je elke dag een Nederlandse taaltest van vier meerkeuze vragen. Er zijn 3 niveaus. Zelf aangeven op welk niveau bij aanmelding. Van je eigen niveau wordt de score bijgehouden. Korte test en de uitslag krijg je meteen met uitleg van de grammatica. Op maandag is er een extra Plus Taaltest van 10 vragen.
Gratis, online op je laptop, tablet of telefoon.

NU Beter Duits

Van maandag t/m vrijdag ontvang je elke dag een Duitse taaltest van vier meerkeuze vragen. Er zijn 3 niveaus. Zelf aangeven op welk niveau bij aanmelding. Van je eigen niveau wordt de score bijgehouden. Korte test en de uitslag krijg je meteen met uitleg van de grammatica.
Gratis, online op je laptop, tablet of telefoon.

NU Beter Engels

Van maandag t/m vrijdag ontvang je elke dag een Engelse taaltest van vier meerkeuze vragen. Er zijn 3 niveaus. Zelf aangeven op welk niveau bij aanmelding. Van je eigen niveau wordt de score bijgehouden. Korte test en de uitslag krijg je meteen met uitleg van de grammatica.
Gratis, online op je laptop, tablet of telefoon.

NU Beter Frans

Van maandag t/m vrijdag ontvang je elke dag een Franse taaltest van vier meerkeuze vragen. Er zijn 3 niveaus. Zelf aangeven op welk niveau bij aanmelding. Van je eigen niveau wordt de score bijgehouden. Korte test en de uitslag krijg je meteen met uitleg van de grammatica.
Gratis, online op je laptop, tablet of telefoon.

Beter rekenen

Van maandag t/m vrijdag ontvang je elke dag vier sommen, van delen en optellen t/m verhaaltjessommen. Er zijn 3 niveaus. Zelf aangeven op welk niveau bij aanmelding. Van je eigen niveau wordt de score bijgehouden. Korte test en de uitslag krijg je meteen met uitleg van de berekening.

Gratis, online op je laptop, tablet of telefoon.

(Geen taal, maar wel handig om te oefenen en/of bij te houden!)

Met deze NU Beter apps kan je nu ook in groepsverband meedoen om elkaar te stimuleren geregeld te oefenen.


Online (gratis) een taal leren:

Duolingo

Online goed programma om talen te leren. Begint vanaf het begin, maar je kan door het slagen van een test het begin of een stuk overslaan.

Vele talen mogelijk, vanuit het Nederlands kan je Engels leren, andere talen zijn vanuit het Engels. (Dus 2 talen tegelijk oefenen!)

Goed als extra oefening. Hoe groter je woordenschat, hoe beter je een taal kan beheren.

Gratis met reclame of zonder reclame tegen betaling, online op je laptop, tablet of telefoon.

 

Memrise

Online programma om talen vanuit het Nederlands te leren. Sinds kort ook Engels, Frans, Duits en andere Europese talen. Het begint meteen met alledaagse termen en zinnen. Bij het kiezen van het goede antwoord, is het antwoord al gauw duidelijk, door naast het goede antwoord drie woorden aan te bieden die nog niet aan bod zijn gekomen, maar herhaling is de kracht van het leren.

Goed als extra oefening. Hoe groter je woordenschat, hoe beter je een taal kan beheren.

Gratis met reclame of zonder reclame tegen betaling, online op je laptop, tablet of telefoon.


advertentie

Op zoek naar een unieke schooltas, werktas, sporttas, boodschappentas, schrijfmap, notitieboek, etui of iets anders?

Kijk eens op UMH Creaties. Alles is daar uniek en handgemaakt. Vind je het niet in de webshop,
dan wordt het naar jouw wensen gemaakt!


advertentie

CreaAAs
verkoopt o.a. handgemaakte kaarten met bijpassende envelop en nog veel meer creaties.

Om ruimte te maken
verkoopt CreaAAs ook creatieve materialen van andere hobby's, zoals o.a. borduren, breien en haken.

Ook voor kinderen. Neem eens een kijkje!